
Печиво "Мадлен"
Пропонуємо вашій увазі рецепт печива від всесвітньо відомого французького кухаря Алена Дюкасса.
Інгредієнти:
8 яєць;
4 яєчні жовтки;
275 г цукру;
250 г борошна;
10 г розпушувача для тіста;
300 г вершкового масла;
8 г солі.
Приготування:
У глибокій мисці добре збити яйця, жовтки і цукор. В окремій посудині змішати борошно, розпушувач і сіль. Масло розтопити.
Борошно з розпушувачем і сіллю пересипати в миску зі збитими яйцями і перемішати до гомогенного стану. Додати масло. Ще раз перемішати і поставити тісто у холодильник на 12 годин.
Форми для печива у вигляді морських мушель промаслити і притрусити борошном.
Розлити тісто по формах, не заповнюючи їх доверху, і поставити в духовку, розігріту до 210 градусів. Випікати при цій температурі три хвилини, після чого зменшити її до 190 градусів, і продовжувати випікати, поки печиво не зарум’яниться.
Не виймати печиво з форми, доки не схолоне.