
ГРИБНІ КОШИЧКИ
6 великих картоплин,
100–150 г печериць,
1 велика цибулина,
100-150 мл пісного майонезу,
2 ст. л. соєвого соусу,
щіпка меленого мускатного горіха,
трохи кропу або іншої зелені за власним уподобанням,
сіль та перець – за смаком.
Картоплю ретельно вимити, скласти в каструлю і варити до готовності. Тим часом готуємо начинку.
Цибулю нарізати кубиками, висипати на розігріту сковороду з олією. Додати подрібнені гриби і, періодично помішуючи, тушкувати. Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом і ретельно перемішати.
З відвареної й остудженої картоплі акуратно зрізати вершечки – «кришечки», з більшої частини («кошика») чайною ложечкою обережно вийняти середину, подрібнити її і змішати з грибами та цибулею, додати 3–4 ложки пісного майонезу, посолити і ретельно перемішати. Наповнити «кошики» цією начинкою. Для заправки кілька ложок майонезу змішати з 2 ст. л. соєвого соусу, підсипати щіпку меленого мускатного горіха і дрібно нарізати зелень. Полити начинені картоплини, закрити їх «кришечками» і поставити в духовку на 30–40 хвилин, запікати при температурі 180ºС. Страва подається як основна і обов’язково гарячою. Для оздоблення можна скористатися зеленню петрушки або помідорами.