Готуємо бюджетний рулетик з рульки

Рулет, який ви зможете приготувати за цим рецептом, виходить соковитим та ароматним, а за ціною – досить бюджетним. Чудова альтернатива ковбасі – і на щоденний бутерброд шматочок покласти, і на святковому столі у м’ясній тарілці виглядає ефектно. 

Інгредієнти:

свиняча рулька (1–1,3 кг);
3 лаврові листки;
2 цибулини та цибулиння;
3 зубці часнику, сіль, перець.;

Приготування:

Замочити рульку на 30 хв у холодній воді, ретельно пошкрябати ножем, промити.

Надрізати по всій довжині й вирізати кістку. Трохи відбити, посолити, поперчити, додати пропущений через прес часник.

Туго згорнути пласт рулетом, замотати міцною ниткою. Покласти мінімум на ніч у холодильник.

Можна обгорнути харчовою плівкою або пергаментним папером, проколовши виделкою у багатьох місцях.

У каструлю покласти жменю промитого цибулиння, лавровий лист, цибулини, сіль.

Зверху покласти рулет і налити воду, щоб покрила. Варити приблизно 2 години за температури 80 градусів (вода не має сильно кипіти).

Дістати рулет, дати охолонути, покласти в холодильник на 2 год, вийняти нитки, порізати на скибочки.

Найкраще смакує з гірчицею або хроном.

Смачного!



Читати ще