
Бастурма з курятини у духовці
У класичному варіанті, бастурма це засолене в’ялене м’ясо, на приготування якого потрібно витратити досить багато часу. А ми пропонуємо нашим читачам швидкий рецепт приготування бастурми з курячого філе у духовці.
Інгредієнти:
800 грамів курячого філе;
3 склянки води;
3 лаврові листки;
3 зубці часнику;
2 столові ложки меду;
2 столові ложки солі;
2 столові ложки оливкової олії;
2 столові ложки цукру;
1 столова ложка паприки;
1 столова ложка соєвого соусу;
1 чайна ложка перцю горошком.
Приготування:
Маринад: В глибоку миску або каструльку налити води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист, закип’ятити і охолодити.
Куряче філе промити, розрізати уздовж на дві частини і покласти в маринад на 24 години. Ємність накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник.
Дістати філе з холодильника, вийняти з маринаду і промити під проточною водою, підсушити, промокнувши паперовим рушничком чи серветкою.
Перемішати оливкову олію з медом, соєвим соусом, перцем, подрібненим часником і паприкою. Намазати куряче філе отриманим соусом і залишити маринуватись 2 години.
Куряче філе загорнути в рулет і перев’язати ниткою щоб не розпадалось, відправити в холодильник на ніч.
Форму для запікання застелити фольгою і покласти рулет.
Відправити в розігріту духовку і випікати при температурі 160 ºС близько години, а потім збільшити температуру до 180 ºС і пекти ще 40 хвилин. Час від часу поливати соком який утворився під час запікання.
Після охолодження зняти нитки та нарізати бастурму порційними шматками.
Смачного!