EUR: 39,45 грн.
USD: 43,05 грн.
Сьогодні: +7..+8 °C, хмарно

: На Дніпропетровщині 108 тис. клієнтів YASNO отримали компенсацію від держави на свої особові рахунки з електропостачання

    Рішенням Кабінету Міністрів України компенсація надається жителям з електроопаленням, для яких діяв знижений тариф на електроенергію до 31.12.2020 р., та багатодітним сім’ям. Ці споживачі у І кварталі 2021 р. щомісячно отримуватимуть виплати від держави у складі субсидії, а за її відсутності – кошти будуть зараховуватись на особовий рахунок в електропостачальника.

    Компенсацію за січень електропостачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») вже зарахував на особові рахунки 108 тис. клієнтів. Побачити надходження можна:

    • у платіжці за електроенергію у рядку «Компенсація згідно постанови КМУ №64»;

    • в Особистому кабінеті YASNO у блоці «Довідник абонента» - меню «Історія оплат» - графа «Спосіб оплати».

    У паперовому рахунку, Особистому кабінеті, інтернет-банкінгах та платіжних системах сума до сплати буде зменшена на розмір компенсації для клієнтів, які не є отримувачами субсидій.

    Нагадаємо, розмір компенсації дорівнює різниці вартості електроенергії за фіксованої ціною (1,68 грн/кВт∙год) та зниженим тарифом (0,9 грн/кВт∙год).

    «Клієнтам без субсидії компенсація буде включена у рахунок за січень, за лютий та за березень. Для її отримання не потрібно додатково звертатись до YASNO та подавати документи. Для розрахунку суми компенсації важливо лише своєчасно передавати показання лічильника. За консультацією клієнти завжди можуть звернутись до нас за телефоном або через наші дистанційні сервіси», - сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

    Ще раз нагадуємо, тим у кого оформлена субсидія, сума у платіжках буде повною, оскільки вони отримають аналогічну компенсацію у складі субсидії.