Класичні козинаки


0,5 кг горіхів (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, горіхи волоські, лісові), 0,5 кг меду, 2 ч. ложки цукру.
Горіхи почистити, подрібнити і обсмажити на сухій сковорідці. В окремому посуді ретельно змішати мед і цукор, поставити на плиту на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню і вистудити. Так повторити тричі. Солодка маса повинна перетворитися на густий медовий сироп.
Коли мед закипить утретє, додати в цю масу горіхи і варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Дерев’яну дошку змочити водою, викласти на неї медово-горіхову масу і розкачувати змоченою водою качалкою в рівний пласт. Відтак гострим ножем вирізати ромби і скласти на тарілку.
Порада. Щоб козинаки не злиплися, перекласти їх пергаментом.
 



Читати ще