Старовинний рецепт польського бігосу

Бігос - тушкована капуста з м'ясом - гордість польської національної кухні. Це традиційне блюдо, рецепт якого передається з покоління в покоління.

Щоб приготувати польський бігос за старовинним рецептом, вам знадобиться: капуста білокачанна, свіжа - 1,5 кг 
капуста квашена - 1,5 кг 
цибуля - 2-3 шт. 
суміш м'яса (ковбаси, бекон, тушковане м'ясо) - 2-2,5 кг 
томатна паста - 190 г 
спеції - лавровий лист, горошини запашного перцю і ялівцю, майоран, солодка паприка, перець чорний мелений, сіль
 чорнослив - 2-3 шт.
рослинна олія для смаження 

Приготування: 1. Квашену капусту залити невеликою кількістю води і протушкувати. 2. Свіжу капусту нашаткувати, залити невеликою кількістю води і протушкувати окремо зі спеціями і сіллю. 3. Лук очистити і дрібно нарізати. Обсмажити в глибокій сковороді до м'якості. 4. Додати до цибулі тушковану капусту (квашену і звичайну), додати томатну пасту і перемішати. 5. Чорнослив нарізати соломкою і додати до капусти. 6. М'ясо, все що є, нарізати на шматки і обсмажити на олії. 7. Додати м'ясо до решти інгредієнтів. Можна загустити капусту борошном, для цього додайте 2-3 ст.л. борошна і добре перемішайте. Протушкувати бігос на повільному вогні 40 хвилин. Подавати на стіл бігос найкраще через 2-3 дні зберігання в холодильнику. Смачного!



Читати ще