
Малосольні огірки в мінералці
Основні плюси цього рецепту — процес соління займе не більше 24 годин, овочі стануть дуже хрусткими, їх забарвлення не зміниться, а аромат буде більш насиченим.
Щоб приготувати хрусткі малосольні огірки, нам знадобляться:
Плоди огірків — 1 кілограм;
1-літрова пляшка мінеральної води;
Кам'яна сіль – 2 ст. л. (без верху);
Зелень — кріп (1 пучок);
Одна головка часнику (близько п'яти зубчиків).
Як зробити малосольні огірки в мінералці, покрокове приготування:
Спочатку добре вимийте плоди, і позбавтеся від хвостиків.
Зелень промийте у воді, та покладіть між овочами. Кріп при бажанні можна подрібнити.
Так само чинимо і з часником — попередньо очистивши його від шкірки, розрізаємо навпіл.
Далі робимо розсіл на основі мінеральної води — додаємо в неї сіль і ретельно перемішуємо. Не варто лякатися, якщо вода почне інтенсивно «дихати», такий процес закономірний.
Готовий розсіл виливаємо у посуд з огірками і зеленню і ставимо в холодильник на 24 години.
Цей рецепт малосольних огірків відрізняється тим, що не потребує достатку пряних трав, до якого ми звикли в класичному рецепті. Наші малосольні огірки в мінералці стануть не тільки смачними і хрусткими, але й корисною для здоров'я закускою. А все тому, що під час соління мінеральна вода насичує огірки корисними речовинами.