МАРИНОВАНЕ САЛО «ПІД ГРАДУСОМ»

Для маринування краще добирати м'яке, свіже сало з прожилками м'яса і брати шматочок товстіший.
Щоб дізнатися, чи не волокнисте сало, є простий спосіб. Проштрикніть сало сірником. Якщо він легко входить у м'якоть, значить, сало м'яке. Саме таке і потрібне для маринування.
Сало розрізають на шматочки, приблизно 5x5 см.
Очищені зубчики часнику ріжуть пластинками, обвалюють у суміші з солі та чорного меленого перцю і цим шпигуємо кожен шматочок сала.
Приготуємо розсіл, в якому буде маринуватися сало. На літр води знадобиться 200 г солі (не йодованої!). Воду потрібно закип'ятити, додати сіль, лавровий листок, чорний перець горошок. Для кольору можна покласти в розсіл лушпиння від цибулі, тоді сало буде з легким коричневим відтінком.
У киплячий розсіл кладемо нарізане сало, чекаємо, поки закипить, зменшуємо вогонь і даємо прокипіти хвилин 5-10. Час залежить від величини шматочків, чим вони більші, тим довше потрібно кип'ятити сало. Шумівкою дістаємо шматочки і відразу ж, гарячими, складаємо в банку. Її заповнюємо до верху і заливаємо охолодженим розсолом, в якому  варилося сало, додаємо 100 грамів горілки.
Закриваємо кришкою. Через два тижні сало просочиться розсолом і вбере аромат прянощів. Його можна зберігати під поліетиленовою кришкою або закатати.
 



Читати ще