
Печені яблука з горіхами та сухофруктами
Чи знаєте ви, що яблука зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки.
Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом.
А ще печені яблука чудово підійдуть для тих,, хто веде здоровий спосіб харчування та піклується про свою фігуру.
Інгредієнти:
4 яблука (бажано великих),
50 грамів родзинок,
2 інжири,
2 фініка,
3 столові ложки горіхів,
1 чайна ложка кориці,
щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп.
Приготування:
Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.
Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір. Запікати 30 хвилин при температурі 180 ºС. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.