
ДОМАШНІ ЦУКЕРКИ «МЕТЕОРИТ»
ДОМАШНІ ЦУКЕРКИ «МЕТЕОРИТ»
Потрібно:
- 500 г волоських горіхів
- одна чайна ложечка з гіркою масла вершкового
- п'ять столових ложок цукру
- три штуки печива
- шість столових ложок меду
- 2 плитки шоколаду.
Волоські горіхи порубати таким чином, щоб залишилися невеликі шматочки. Це можна зробити, поклавши горішки в пакет і пройтися по ньому качалкою.
Або просто порубати ножем. А також можна потовкти їх у ступці.
Мед, цукор і вершкове масло прокип'ятити на малому вогні. Цукор повинен повністю розчинитися.
Печиво перетерти в крихту. Додати в медову суміш і перемішати. Потім додати горіхи і ще раз все перемішати.
Руки змастити олією і скачати з отриманої цукеркової суміші кульки розміром з волоський горіх.
Шоколад розтопити на водяній бані. Готові кульки вмочати в шоколад.
Потім відправити домашні цукерки «Метеорит» в холодильник для застигання рівно на добу.
Через добу цукерки готові.