
Харчування за групою крові
Напевно, багато хто чув про дієти за групою крові, але далеко не всі знають, що це за система харчування і за яким принципом вона працює.
Ідея правильного харчування по групі крові виникла у відомого дієтолога Пітера Д’адамо як спосіб формування раціону для людей з тією або іншою групою крові з метою схуднення.
1 група: Умовно людей з першою групою крові називають «мисливцями». В їхньому раціоні має переважати білок тваринного походження, основним джерелом якого є м’ясні продукти.
А от зернові продукти і так звана «молочка» мають бути обмежені.
2 група: Умовно людей із другою групою крові називають «хліборобами», їхня кількість на Землі складає близько 38% від загального числа населення планети.
У раціоні «хлібороба» мають переважати продукти рослинного походження: зернові, бобові, овочі і фрукти (крім цитрусових).
3 група: Так звані «кочівники» мають віддавати перевагу молочним продуктам: сиру, кефіру, йогурту, ряжанці та іншій молочній їжі. Крім того, людям із третьою групою крові
дієтолог Д’адамо радить харчуватися нежирними видами м’яса та риби.
4 група: Людей з 4 групою крові також іменують «новими людьми». Цій нечисленній частині населення планети поталанило найбільше, їм дозволено включати в раціон усі групи продуктів – рослинну,
тваринну і молочну їжу.