
Баргири- марроканські млинці
Марокканські млинці з пінного тіста. 1000 і 1 дірочка на поверхні
Марокканські млинці багрири виходять незвичайно ніжними і пухнастими. Навіть складно уявити, що вони справжні.
Інгредієнти:
Вода 650 мл
Пшеничне борошно 300 г
Манка 100 г
Жовтки 2 шт.
Цукор 1 ч. л.
Соняшникова олія 1 ч. л.
Дріжджі 0,5 ч. л.
Розпушувач 0,5 ч. л.
Приготування:
У глибокій мисці або каструлі змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач.
Влийте масло, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
Протягом 1-2 хвилин збивайте масу міксером або блендером.
Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
Маса збільшилася в 2 рази. Тісто акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого.
Коли верхня пориста сторона підсохне — млинець готовий!
З-за того, що цукру в тісто додаємо мало, смак млинців практично нейтральний. Окремо змішайте 50 г розтопленого вершкового масла, 70 г меду і подайте з млинцями. З таким солодким соусом багири незрівнянні!