
ЧАНАХИ В УКРАЇНСЬКІЙ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ
Чанахи ‒ це страва грузинської кухні, тушковане у глиняному горщику м’ясо з овочами.
700 г свинини, 200 г квасолі, 1 середня морквина, 1 велика цибулина, 3 зубчики часнику, 10 картоплин, 3 помідори.
Квасолю намочити за 12 годин до приготування страви або відварити окремо. М’ясо порізати чималими шматками та обсмажити.
Також обсмажити кружальцями порізану моркву та цибулю. Картоплю порізати кубиками й також обсмажити на сковорідці.
Усі інгредієнти обсмажуються окремо, окрім моркви та цибулі, та шарами складаються у глиняні горщики.
З помідорів зняти шкірку й також покласти дрібно порізаними до горщиків. Додати подрібнений часник, сіль та перець.
Залити водою або м’ясним бульйоном та, закривши кришечками, поставити горщики у духовку. Готувати при 200 ⁰С 45-50 хвилин.
Подавати чанахи гарячими, не виймаючи страву з горщиків.