
Готуємо шоколадний фондан
Пропонуємо вашій увазі ідеальний десерт для любителів шоколаду. Відтепер шоколадний фондан можна скуштувати не лише в ресторанах і кафе, а й вдома.
Інгредієнти:
100 грамів цукру;
100 грамів чорного шоколаду;
90 грамів вершкового масла;
50 грамів борошна;
2 курячі яйця;
какао.
Приготування:
Курячі яйця збити до утворення пишної піни, додати цукор і продовжувати збивати.
Підготувати водяну баню, розтопити чорний шоколад разом з вершковим маслом, постійно помішуючи.
Коли розтоплений шоколад з вершковим маслом схолоне до кімнатної температури, потрошку додати шоколадну масу в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулись.
Борошно просіяти, щоб воно наситилось повітрям, і додати в шоколадну масу, ретельно вимішати до однорідності, щоб не було грудочок.
Підготувати формочки для випікання кексів, змазати їх вершковим маслом і притрусити какао.
У формочки влити шоколадне тісто не більше як на 2/3, у процесі випікання воно має піднятись.
Поставити форми у розігріту духовку та випікати при температурі 180 ºС від 7 до 10 хвилин. Час випікання залежить від розмірів форми. Перевірити готовність можна дерев’яною паличкою – середина має бути рідкою.
Готовий шоколадний фондан присипати цукровою пудрою та покласти зверху кульку вершкового морозива. Можна прикрасити свіжими фруктами та листочком свіжої м’яти.
Смачного!