Варення-п'ятихвилинка з будь-яких ягід — всі вітаміни на місці!

Таке варення прекрасно зберігається в умовах міської квартири поза холодильника, не кисне і не вибухає.

Продукти:
Ягоди (малина, смородина, полуниця, вишня)- 1 кг
Цукор — 1 кг
Лимонний сік — 4 ст. ложки (до вишні додавати не потрібно)
Як приготувати варення:
Стиглі ягоди переберіть і промийте, у вишень видаліть кісточки. Засипте цукром і залиште на ніч у холодильнику.
Вранці каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання додайте лимонний сік і варіть ще 5 хвилин.
Розлийте варення гарячим в стерилізовані банки і закрийте. Найзручніше використовувати банки об'ємом 250 мл з кришками. Поки варення булькає, кришки кип'ятимо, а банки стерилізуємо в мікрохвильовці.
Закриті банки з варенням переверніть верх дном і укутайте на кілька годин до охолодження. Все, наше «швидке» варення готове!
Приблизний вихід готового продукту залежить від ягід: малини, полуниці, смородини — 1 л, з вишні — 1,6 л (за рахунок великої кількості соку). 
 



Читати ще