Чому не можна кип'ятити воду двічі

Якщо вам потрібна свіжа вода, а в чайнику вже є досить багато кип'яченої, охолодіть цю воду і полийте квіти.
Ви, напевно, дбаєте про природу і намагаєтеся не витрачати ресурси даремно і тому наповнюєте чайник доверху і кип'ятите його раз за разом, поки вся вода не витратиться. У будь-якому випадку, цього робити не варто. 
На перший погляд, це просто вируючі бульбашки і пар, але насправді відбувається серйозна хімічна реакція. Коли ви кип'ятите одну і ту ж воду кілька разів, знижується вміст у ній кисню і накопичуються шкідливі речовини. Це добре помітно з чаєм: заварений на свіжій воді чай має зовсім інший смак, ніж заварений на повторно використаній.
При кип'ятінні гинуть бактерії, це правда. Але якщо ви кип'ятите воду кілька разів поспіль, її хімічна структура в результаті змінюється і з'являються такі небезпечні гази та отруйні речовини, як миш'як, нітрати і сполуки фтору. А шкідливий вплив фтористих сполук на нервову систему і мозок вже було виявлено в ході численних досліджень.
До того ж, у воді містяться різні мінерали. Вони нікуди не діваються і в процесі випаровування тільки концентруються все більше і осідають на стінках чайника у вигляді твердої кірки. А якщо регулярно пити ці концентровані розчини мінералів, наприклад, кальцію, можна отримати таке неприємне захворювання, як камені в нирках. Багато що залежить від чистоти води, яку ви використовуєте.
Тому, якщо вам потрібна свіжа вода, а в чайнику вже є досить багато кип'яченої, охолодіть цю воду і полийте квіти. Це для них не небезпечно. На відміну від вас!
 



Читати ще