Дикі тварини по-сусідству

   

Зустріти посеред міста білку чи навіть лисицю вже не є чимось незвичайним. Дикі тварини адаптувалися в міських умовах і все частіше йдуть до людей. Так, днями лисиця напала на домашніх тварин у приватному домовладінні.

Як повідомляють у ветеринарній службі, лисиця зайшла у подвір'я, після чого покусала прив’язаного собаку та кота. Господарі вбили непрохану гостю вилами. Чи була вона скаженою, зараз встановлює експертиза. Проте, на думку фахівців, її поведінка говорить про те, що тварина хвора на сказ.

За словами представника Держпродспоживслужби Валерія Козаченка, лисиця, ймовірно, мешкала поруч з людьми довгий час – у сусідньому подвір'ї у норі. "Цим літом мисливці забрали з тієї нори трьох лисенят, може одне залишилось» - каже спеціаліст. При цьому, кіт і собака, які постраждали від рудої гості, не були щеплені проти сказу, хоча Держпродспоживслужба регулярно оголошує безкоштовну вакцинацію домашніх тварин.

Отже, власникам приватних домогосподарств слід бути обережними та зачиняти хвіртки. Бо хтозна, які гості завітають до вас уночі та які хвороби залишать вашим домашнім улюбленцям.



Читати ще