ТАРТА

250 г борошна, 1 яйце, 120 г вершкового масла, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. води. Начинка: 4 яйця зварені, 200 г нарізаної шинки, 100 г жовтого сиру, натертого на великій тертці, 400 г натурального йогурту, 2 яйця, половина нарізаної цибулі,  сіль, перець.
Покласти всі інгредієнти в миску: борошно (просіяне), яйце, масло, сіль та воду. Швиденько замісити тісто, загорнути в харчову плівку та залишити у морозилці на 30 хвилин.
Форму діаметром 23-25 см злегка змастити маслом і посипати борошном. Вистелити дно та борти форми тістом, зверху насипати якийсь ґніт – квасолю, рис.  Помістити в попередньо нагріту духовку  180°С, випікати протягом 
10 хв.
За цей час підготувати наповнення. У мисці змішати йогурт, сире яйце та тертий сир. Додати порізану  цибулю та приправити сіллю та перцем і перемішати. Заповнити форму з тіста. Покласти приготовлені яйця, нарізані половинками (зверху). Випікати в нагрітій духовці при 180°С протягом 15-20 хв. Охолодити.
 



Читати ще