
Плавлений сир своїми руками
Складові:
0,5 кг сиру (бажано домашнього)
1 ч. л. соди
сіль, спеції, зелень (за смаком)
Приготування:
Висипте сир і соду в невелику каструльку і поставте її на водяну баню.
Розімніть сир, щоб не було грудок і щоб він добре перемішався з содою.
Коли сир потроху почне плавитися і ставати однорідним - постійно його помішуйте, щоб не пристав до дна каструлі. Тримайте сир на вогні до тих пір, поки він не стане зовсім рідким і від нього не піде характерний кислий запах.
Коли сир перетвориться в щільну рідину молочного кольору, то, не знімаючи сир з водяної бані, додайте в нього сіль, спеції і зелень за смаком.
Потримайте на вогні ще 10 хвилин, а потім переливайте в формочку для застигання і ставте в холодильник. Такий сир зберігається близько 5 днів.