
ПЕЧИВО «РАЙСЬКА НАСОЛОДА»
Тісто: 250 г борошна, 25 г какао, 100 г цукрової пудри, 200 г вершкового масла, 2 жовтки, 0,5 ч. л. розпушувача.
Крем: 3 жовтки, 50 г цукру, 20 г борошна, 200 мл гарячого молока, 40 г кокосової стружки.
Спочатку готуємо крем. Жовтки і цукор покласти в каструльку, збити віночком, додати кокосову стружку, борошно. Перемішати. Влити гаряче молоко. Ретельно вимішати. Поставити на середній вогонь і варити до загуснення, постійно помішуючи. Залишити на ніч, щоб охолонув і ще загус.
Готуємо печиво. Масло кімнатної температури і цукрову пудру покласти в миску. Збити добре міксером.
Додати жовтки, какао. Збити до однорідності. Додати розпушувач і потроху борошно. Тісто на столі вимісити до однорідності, скачати ковбаскою діаметром 4-5 см. Загорнути в харчову плівку і помістити в морозилку на півгодини.
Гострим ножем нарізати кружечки. Викласти їх на застелене пергаментом деко.
Випікати в добре прогрітій до 180° С духовці 10 хвилин. Остигле печиво намазати кремом. Накрити другим печивом, трохи притискаючи. Пальцем прибрати зайвий крем. Можна покрити шоколадною помадкою, будь-якою шоколадною глазур’ю або кремом. Зверху посипати кокосовою стружкою.