З чим не можна пити чай - розвінчання міфів!

   

Встаючи вранці, багато хто відразу наливає собі чашечку гарячого чаю. Цей напій бадьорить і заряджає енергією не гірше кави. Вчені вивчили його властивості при поєднанні з різноманітними добавками. І ось що з'ясувалося. 
Чорний чай з цукром 
З'ясувалося, що вживання напою в такому вигляді дуже небезпечне. Воно сприяє підвищенню ризику розвитку онкологічних захворювань, незважаючи на високий вміст катехінів, які є природними антиоксидантами і знижують ступінь дії вільних радикалів. Вільні радикали - елементи, які і викликають онкологічні пухлини. Так само це сприяє уповільненню розвитку діабету і серцево-судинній недостатності.
Чорний чай з молоком 
Додаючи в чай молоко, ви анулюєте корисну дію кахетінів. Це обумовлено тим, що молоко містить кальцій, а він перешкоджає засвоєнню даної речовини. Крім того, кахетін і кальцій при взаємодії утворюють шкідливі сполуки.
Чорний чай з медом 
Вчені не рекомендують додавати до чаю цей продукт. Так як мед, володар багатьох цілющих властивостей, при високих температурах з лікувального засобу перетворюється на отруту. Така складова, як фруктоза піддається процесу окислення і стає небезпечним канцерогеном. Тому любителям меду краще спочатку поїсти його, а після цього попити чай, але ні в якому разі не додавати його в гарячу рідину.
Чорний чай з лимоном 
Думка про користь прийому гарячого чаю з лимоном - це теж міф. Лимон містить високу кількість вітаміну С, а він, як і мед, нестійкий до високих температур. Потрапляючи в гарячий напій, вітамін розпадається на прості елементи і втрачає свої цілющі властивості. Проаналізувавши дану інформацію, напрошується очевидний висновок: чай найкраще вживати в чистому вигляді, без додавання будь-яких домішок
 



Читати ще