Як вибрати якісні яйця

   

Які яйця смачніше і корисніше: домашні або магазинні, білі або коричневі? Яке маркування повинно бути на продукті? Як з першого погляду на товар зрозуміти, що він не свіжий?

Про що розповість колір шкаралупи
Багато хто звик думати, що яйця в коричневій шкаралупі набагато краще (більш поживні і корисніші), ніж у білій. Це омана. Колір шкаралупи лише говорить про «масті» курочки, яка знесла яйце. Коричневі пеструшки несуть такого ж відтінку яйця, а птиці з білим пір'ям - білосніжні. Тому колір шкаралупи не визначає поживність яйця, це залежить від того, чим годували птицю.
Як вибрати свіжі яйця
Візьміть яйце в руку і потрясіть його - у свіжого «внутрішність» не ворухнеться, у старого буде переливатися усередині - ви легко це відчуєте.
Слід обходити стороною продукт з тріснутою шкаралупою - це прямий шлях для швидкого розвитку бактерій.
Більш безпечним буде купувати яйця з чистою шкаралупою, без слідів курячого посліду, що допоможе знизити ризик підхопити сальмонельоз і кишкові інфекції.
Переконатися в свіжості покупки легко, опустивши яйця в миску з водою. Свіжі яйця залишаться лежати на дні, спливуть на поверхню тільки несвіжі, не придатні до вживання.
 



Читати ще