Як довго можна зберігати салати та закуски в холодильнику

   


Зазвичай мало хто замислюється над тим, як довго можна зберігати салати та закуски в холодильнику. Однак від цього залежить наше здоров'я. Справа в тому, що бактерії, які активно розмножуються в салатах, особливо в заправлених, можуть завдати шкоди здоров’ю.
 
Готові салати з м'ясом, грибами, рибою, яйцями, сиром, морепродуктами, у тому числі й улюблений салат українців олів'є можна тримати в холодильнику не більше шести годин, на столі – не більш ніж дві. Це стосується всіх салатів, заправлених майонезом.
З холодцем та ж сама ситуація. Більшість людей зберігають його тижнями, але їсти холодець не можна вже після 36 годин з моменту приготування. Желеподібна маса з колагеном, тобто бульйон, – ідеальне середовище для будь-яких мікроорганізмів.
Взагалі будь-які закуски, салати є стравою одного вечора, тому їх варто вжити якнайшвидше.
Салати, заправлені олією, можуть зберігатися трохи довше – до трьох годин. Фруктові салати, заправлені йогуртом, рекомендується вжити відразу, поки фрукти не пустили сік.
Сири потрібно зберігати щільно загорненими в поліетиленові пакети в холодильнику до двох тижнів (найкраще в нижньому ящику).
Тушковане м'ясо птаха, баранину або відбивні зі свинини можна зберігати в холодильнику не більше одного-двох днів. Стейки, великі шматки м'яса, щільно обгорнені харчовою плівкою, «витримають» у холоді три-чотири дні.
 



Читати ще