З чого розпочати: декілька порад, які стануть у пригоді початківцю в фітнес-залі

   

Більшість охочих змінити себе, насправді, нічого не хочуть змінювати у своєму житті. Проте, щоб змінити своє тіло, ви повинні бути готові робити не стільки, скільки можете, а стільки, скільки буде необхідно. Адже саме на таких принципах і будується спорт.

Якщо ж ви остаточно вирішили зайнятись своїм тілом та піти в спортивний зал, ми підготували для вас декілька порад, які стануть у пригоді початківцям в спортзалі. Вони обов’язково допоможуть вам зробити перші впевнені кроки на шляху до красивого тіла.

Порада 1. Знайдіть компетентного у своїй справі тренера

Як відомо, найкраще працювати з професіоналом. Тренер зовсім не повинен бути людиною, з якою можна поговорити щиро. Для цього краще візьміть із собою друга чи подругу. Для того, щоб не зробити помилку у виборі тренера, почитайте відгуки на сайті, запитайте результати у його клієнтів. Крім того, дуже важливий зовнішній вигляд людини. Адже тренер повинен вас мотивувати, а не давати можливість відчувати себе Аполлоном на його тлі.

Порада 2. Підберіть чітку програму тренувань

Існує кілька категорій людей – ті, за якими видно, що вони займаються спортом, і ті, за якими цього не помітно. Багато хто ставить питання у чому секрет?. А відповідь досить проста – програма тренувань. У кожному фітнес-центрі є тренери, які можуть розробити її для клієнта безкоштовно, або ж за невелику винагороду. Крім того, готову програму можна знайти в соціальних мережах. Але не факт, що саме вона принесе вам той бажаний ефект.

Порада 3. Починайте своє тренування з розминки

Інколи від початківців можна почути такі слова: "не витрачатиму час на розминку, адже навіщо? Я ж пройшовся пішки до спортивного залу – ось вже можна й вважати, що розім'явся". Це зовсім не правильно. Будь-який спортсмен, навіть якщо це не професіонал, скаже, що розминка дуже важлива. Адже в цей момент температура тіла поступово піднімається, прискорюючи обмін речовин. Таким чином, ваш організм готується до серйозніших навантажень.

Порада 4. Не перестарайтеся

Небезпека перевтомитись на перших тренуваннях досить велика. Не варто в перший же день викладатися на повну – інакше завтра не зможете підняти й склянку води. Якщо настільки не терпиться розповісти друзям та знайомим про свої успіхи, краще відвідайте ще одне "лайтове" тренування на наступний день. Адже, якщо ви перестараєтеся, це може зіграти з вами злий жарт. Ваші м'язи будуть "нити" від болю, ви не зможете навіть ходити без відчуття втоми.

Після такого, наступний похід до спортзалу викликатиме тільки почуття жаху. Найголовніше розуміти свою межу можливостей.



Читати ще