Як отримати спортивний розряд або звання?

   

 Які бувають розряди і звання?

3- юнацький(найменший), 2- юнацький і 1- юнацький. Серед дорослих: 3- дорослий, 2- дорослий. Ці розряди присвоюють в системі ДЮСШ. Перший дорослий розряд, а також кандидата в майстра спорту присвоює область. Звання: майстер спорту, майстер спорту міжнародного класу і заслужений майстер спорту присвоює Київ за наказами Міністерства по результатам Європи і світу. Якщо є звання "Кандидат в майстри спорту"- додається пільга при вступі до ВНЗ та при складанні ЗНО - 10%.

Як отримати спортивний розряд чи звання?

Якщо говоримо про боротьбу, то потрібно для цього одержати певну кількість перемог. Це може бути першість секції, першість міста чи будь-яка інша перемога. 2- юнацький присвоюється від кількості перемог. В легкій атлетиці це пробіг дистанції за визначений час. В кожному виді спорту своя класифікація.

Як оформити розряд самостійно?

Це неможливо. Будь який розряд оформлює тренер. Спочатку готує юнацький розряд, потім подає на розгляд директору спортивної школи. Усі документи ретельно перевіряються, рахується кількість перемог і т.д. І так до другого дорослого розряду в усіх видах спорту. 

Що таке залікова класифікаційна книжка?

Книжка, в якій фіксуються розряди і звання спорсменів. В Жовтих Водах класифікаційна книжка ДЮСШ знаходиться в ДЮСШ. В неї вписуються прізвища, ім'я, по-батькові, вклеюється фото спортсмена і вказується розряд. Область видає свою книжку, присвоюючи кандидата в майстри спорту. Звання Майстра спорту видається у певному віці. В кожному виді спорту по-різному. Наприклад, в гімнастиці майстра спорту можна отрииати вже з 12 років. В інших видах спорту, в основному, з 16 років. 

 



Читати ще