Сміттєзвалищам – бій!

   

Рішучу боротьбу зі стихійними сміттєзвалищами невдовзі розпочнуть жовтоводські комунальники. Одвічне питання «Хто має вивозити купи сміття, які лежать біля контейнерів?» нарешті вирішили.

Як повідомив на міський оперативній нараді жовтоводський очільник Володимир Абрамов, контейнерні майданчики прибиратимуть працівники КП ВЖРЕО. Нагадаємо. Довгий час не знаходилося бажаючих займатися прибиранням звалищ, які створюють самі мешканці. Те, що не викидається у контейнер, складається поруч на землі. Так зростають величезні купи відходів. А от вивозити їх до цього часу не було кому. КП «Чисте місто» відмовлялося від цієї функції. За словами керівництва, це не входить у тариф. Якщо ж ці роботи почнуть виконувати, тариф на вивіз сміття знову збільшиться.



В свою чергу КП ВЖРЕО також знаходило відмовки: мовляв, прибирає територію міста, а до побутових відходів на майданчиках ніякого відношення немає. Так би і кидали одне одному відповідальність за прибирання, мов тенісний м’ячик. Але міське керівництво начебто знайшло вирішення проблеми. За словами В. Абрамова, територія контейнерних майданчиків – це територія міста. Отже прибирати її потрібно за рахунок міського бюджету. А займатиметься цим КП ВЖРЕО. «У бюджеті є кошти, а в КП ВЖРЕО – працівники» - підсумував міський голова. А от працівники КП «Чисте місто» прибиратимуть майданчики від снігу. Для того, щоб взимку до контейнерів зміг під’їхати сміттєвоз.



Читати ще