
"Червона ікра" з манки та оселедця
Пропонуємо вашій увазі закуску із серії «дешево та сердито». Приготована за цим рецептом, "червона ікра" з оселедця та манки звісно не замінить справжню. Але якщо полюбляєте рибні страви у всіх їх проявах – то ця «ікорка» вам сподобається.
Інгредієнти:
1 склянка томатного соку;
1 склянка манної крупи;
1 склянка рафінованої олії без запаху;
2 оселедці (або 500 г філе);
1 цибулина.
Приготування:
Склянку томатного соку і склянку олії змішати і нагріти в неемальованій каструлі або пательні.
Щойно суміш закипить, тонкою цівкою, не перестаючи мішати, всипати манну крупу.
Продовжувати помішувати до тих пір, поки помаранчева маса не загусне і не почне відставати від стінок посудини. Зняти з вогню, охолодити.
Якщо оселедець не патраний, ретельно його почистити, промити у проточній воді, видалити кісточки і зняти шкірку. Риб’ячу ікру чи молока не викидати, а використати разом із філе.
Підготовлене філе оселедця і почищену цибулину пропустити через м’ясорубку. Додати цю масу до охолодженої червоної манки. Добре вимішати. Скуштувати і при потребі досолити.
Готову «ікру» поставити на кілька годин (а краще на добу!) у холодильник, щоб наситилася рибним ароматом.